A fermentálásról
A tejsavas erjesztésű zöldségek természetes úton segítenek a bélflóra egyensúlyának helyreállításában. Támogatják az emésztést és ezáltal az immunrendszer jó működését.
Különféle emésztőrendszeri problémák esetén nagy hatékonysággal segítenek a kibillent bélflóra helyreállításában. Az egészséges mikrobiom hatékony és elengedhetetlen alapélelmiszere.
Az üvegekbe csak a zöldség ,víz és só kerül. Természetes módon szaporodnak fel benne a különböző baktérium törzsek.
Folyamatosan alakul ki benne a fermentekre oly jellemző savanykás, sós íz világ.
2-3 héten belül felszaporodik benne a nagyszámú baktérium kultúra, mely meg is marad a hőkezelés hiánya miatt.
Ezután hűvös helyen tárolandó az erjedés lassítása miatt.
- Pre- és probiotikumokat tartalmazó nyers, teljes értékű speciális táplálékok.
- Nem tartalmaznak tartósítószert, színezőanyagot, ecetet, cukrot, ízfokozót. Mindenmentesek. Csak zöldségből, sóból, fűszerekből és vízből készülnek.
- Glutén-, tej-, laktóz- cukormentesek.
- Vegán
- Természetes úton nagy számban szaporodnak fel bennük a jótékony mikroorganizmusok (Lactobacillus fajok). Élő élelmiszert fogyaszthatunk.
- A tejsavasan erjesztett zöldségek megőrzik teljes vitamin- és ásványi anyag tartalmukat, sőt mennyiségük még növekedhet is a fermentáció során.
- Nagy mennyiségű enzim keletkezik az erjedés során, ami jelentősen megkönnyíti az ételek emésztését, segíti a gyomor munkáját.
- A zöldség rostjait előemésztik a mikroorganizmusok, ezáltal könnyebben emészthetőek, mint a nyers zöldségek. Puffasztó hatásukat is elkerülhetjük így.
- Hőkezelés nélkül készülnek, így vitamin-, pre- és probiotikum tartalmukat teljes mértékben megőrzi.