Barion Pixel

Fermentálás

A fermentálásról

A tejsavas erjesztésű zöldségek természetes úton segítenek a bélflóra egyensúlyának helyreállításában. Támogatják az emésztést és ezáltal az immunrendszer jó működését.

Különféle emésztőrendszeri problémák esetén nagy hatékonysággal segítenek a kibillent bélflóra helyreállításában. Az egészséges mikrobiom hatékony és elengedhetetlen alapélelmiszere.

Az üvegekbe csak a zöldség ,víz és só kerül. Természetes módon szaporodnak fel benne a különböző baktérium törzsek.

Folyamatosan alakul ki benne a fermentekre oly jellemző savanykás, sós íz világ.

2-3 héten belül felszaporodik benne a nagyszámú baktérium kultúra, mely meg is marad a hőkezelés hiánya miatt.

Ezután hűvös helyen tárolandó az erjedés lassítása miatt.

fehér káposzta asztal
gyömbéres srgarépás káposzta céklalé asztal
  • Pre- és probiotikumokat tartalmazó nyers, teljes értékű speciális táplálékok.
  • Nem tartalmaznak tartósítószert, színezőanyagot, ecetet, cukrot, ízfokozót. Mindenmentesek. Csak zöldségből, sóból, fűszerekből és vízből készülnek.
  • Glutén-, tej-, laktóz- cukormentesek.
  • Vegán
  • Természetes úton nagy számban szaporodnak fel bennük a jótékony mikroorganizmusok (Lactobacillus fajok). Élő élelmiszert fogyaszthatunk.
  • A tejsavasan erjesztett zöldségek megőrzik teljes vitamin- és ásványi anyag tartalmukat, sőt mennyiségük még növekedhet is a fermentáció során.
  • Nagy mennyiségű enzim keletkezik az erjedés során, ami jelentősen megkönnyíti az ételek emésztését, segíti a gyomor munkáját.
  • A zöldség rostjait előemésztik a mikroorganizmusok, ezáltal könnyebben emészthetőek, mint a nyers zöldségek. Puffasztó hatásukat is elkerülhetjük így.
  • Hőkezelés nélkül készülnek, így vitamin-, pre- és probiotikum tartalmukat teljes mértékben megőrzi.